Danny Pantekoek.

Hallo, mijn naam is Danny Pantekoek, 42 jaar. Ik ben in 1996 afgestudeerd aan het CIOS, te Goes en ben daarna gaan reizen. In Australië ben ik mijn carrière in de zorg begonnen. Ik werkte daar twee jaar lang met mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. 

In 2004 ben ik terug naar Nederland gekomen en heb ik vier jaar lang gewerkt op een SGLVB groep (Sterk Gedragsgestoord Licht Verstandelijk Beperkt). In 2007 ben ik naast dit werk ook gaan werken voor een uitzendbureau dat gespecialiseerd was in de zorg. Via dit bureau werd ik door heel Nederland ingezet op verschillende locaties en doelgroepen. Zo heb ik gewerkt binnen de gehandicapten zorg, (gesloten) jeugdzorg, J.J.I. (Justitiële Jeugd Inrichtingen) en de psychiatrie.

afbeelding

In 2008 wilde ik genieten van een welverdiende vakantie en besloot naar Colombia te gaan. Daar kwam ik in aanraking met straat-, en zwerfkinderen en dit raakte mij zo, dat ik toen besloot om iets te doen aan hun situatie. Ik heb twee jaar vrijwilligerswerk gedaan bij verschillende organisaties om in beeld te krijgen hoe de zorg voor deze kinderen geregeld was. Daarna heb ik samen met mijn vrouw een eigen stichting (La Oportunidad) opgericht om het lot van deze kinderen te verbeteren.

In 2014 hebben we de dagelijkse uitvoering van de stichting overgedragen aan het bestuur in Colombia en ben ik samen met mijn gezin in  Nederland komen wonen. We zijn nog steeds actief betrokken bij de stichting maar zijn hier niet dagelijks meer mee bezig. Sinds mijn terugkomst in Nederland ben ik weer gaan werken in de gehandicaptenzorg en (gesloten) jeugdzorg, maar voelde mij niet op mijn gemak omdat ik voor mijzelf de zorg anders wilde aanbieden aan deze groep mensen. Ik geloof in de kleinschaligheid van de zorg en van een meer persoonlijke benadering. 

In 2015 heb ik mijn studie Jeugdzorg aan het Kellebeek College te Roosendaal afgerond en heb ik tijdens mijn opleiding besloten om The Care Company op te richten, om mensen te helpen die moeite hebben om hun plekje in de maatschappij te (her)vinden.

Referenties

Hij is een super begeleider! - S.G. (Oud cliënt)
Danny staat in zijn werk voor kwaliteit en betrouwbaarheid. - Michael van Nguyen (Mede eigenaar Qualfit)
Danny staat voor mij voor twee dingen; betrokkenheid en professionaliteit. - Colin Smulders (PV Wijkteamleider Beverwaard Verantwoordelijk voor het jeugddomein)
Danny is een zorgverlener in hart en nieren - Jordy Hollewand (Directeur Acuutzorg)